NA24.no

First House sendte regning for konjakk, chablis og softis til fylkeskommune

First House-sjef Per Høiby (i midten) har beklaget saken overfor Telemark fylkeskommune. Her er han sammen med Bjørn Richard Johansen og Johanna Ellefsen Rostad i First House.
First House-sjef Per Høiby (i midten) har beklaget saken overfor Telemark fylkeskommune. Her er han sammen med Bjørn Richard Johansen og Johanna Ellefsen Rostad i First House. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
PR-byrået First House, som skal hjelpe Telemark med å skaffe flere arbeidsplasser, har sendt fylkeskommunen regninger på dyre middager og eksklusive drikkevarer.

NRK har gjennomgått regningene First House har fått refundert fra Telemark fylkeskommune. Regningene var for alt fra konjakk og chablis fra middager på fasjonable hoteller til softis med strø og Red Bull på bensinstasjon.

En av regningene er fra en middag for ni på Lofoten fiskerestaurant. Blant andre Frp-politikerne Bård Hoksrud og Kåre Fostervold deltok sammen med Bjørn Richard Johansen fra First House.

Regningen, som endte på 13.142 kroner, var blant annet for tre flasker riesling og 18 øvrige enheter med alkohol.

Fakta: Tips Nettavisen om sløserisaker

Klikk for å åpne faktaboksen
 

 Sløseriprisen

Nettavisen og Skattebetalerforeningen skal kåre den offentlige instansen som har sløst mest med våre skattepenger i 2015.

Prisen tildeles den offentlige myndighet, lokal, regional, fylkeskommunal eller statlig, som i løpet av perioden har vist størst uforsiktighet med samfunnets felles midler.

Beløpets størrelse trenger ikke å være utslagsgivende. Prisen skal skape en bevissthet rundt - og respekt for - forvaltningen av skattepengene.

Enkeltpersoner og organisasjoner kan tipse om – og nominere – kandidater til prisen, men det er juryen som velger ut de kandidatene det skal stemmes over.

Juryen består av Karine Ugland Virik (Skattebetalerforeningen), Gunnar Stavrum (Nettavisen), Marte Gerhardsen (Tankesmien Agenda), Mathilde Fasting (Civita) og Hallgeir Kvadsheim (Luksusfellen).

Vinneren av prisen for 2015 er den kandidaten som får flest stemmer av Nettavisens lesere i en kåring januar 2016.

Har du forslag til kandidater?

 Send en e-post til Nettavisen her.

– Jeg drakk cola, sier Hoksrud om sin deltakelse.

Kontrakt på 6 mill.
First House inngikk i 2013 en kontrakt verdt 6 millioner kroner med Telemark fylkeskommune. Gjennom prosjektet «Invest in Telemark» skulle konsulentfirmaet hjelpe fylket med å skaffe nye arbeidsplasser.

Foreløpig er det ikke blitt skapt en eneste en.

Fylkeskommunen må betale First House 115.200 per måned.

Ønsker orientering
Kontrollutvalget i fylkeskommunen har bedt om en orientering om de formelle avtalene rundt Invest in Telemark.

 First House har ikke besvart NRKs henvendelser.

(©NTB)/Nettavisen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere