First jekker opp StatoilHydro

Mener aksjen har falt for mye.

First oppgraderer StatoilHydro til kjøp etter at verdsettelsen er blitt mer attraktiv den siste uken.

Det skriver analytikerne Are Martin Berntzen og Eirik Lauglo i en ny analyse. Rett før påske nedgraderte meglerhuset StatoilHydro til nøytral og siden da har kursen falt 9,6 kroner, mens selskapsverdien basert på oljefuturesprisene har stått stille på 188 kroner per aksje.

Ser oppside
Dermed er det en oppside på 60 prosent til de bokførte verdiene minus gjelden, og det er godt over nivået de siste tre månedene. First peker også på at StatoilHydro-aksjen handles langt billigere enn det historiske snittet der det er en oppside på 18 prosent opp til «net asset value».

Analytikerne viser også at den relative verdivurderingen også har forbedret seg i samme periode. I løpet av påsken har premien på StatoilHydro vurdert opp mot sammenlignbare selskaper falt til 13 prosent fra 19 prosent ut fra estimert pris over inntjening (P/E) de neste tolv månedene.

- Den forbedrede verdsettelsen i både absolutte og relative termer har etter vårt syn vippet «risk/reward» i StatoilHydros favør, og vi konsekvent oppgraderer vår anbefaling til kjøp, heter det i analysen.

Tror på økt oljepris
Analytikerne mener at det langsiktige caset for StatoilHydro ser veldig robust ut ettersom aksjen handles til en langsiktig oljepris på rundt 47 dollar per fat. Det er betydelig under et fornuftig nivå, mener First-analytikerne. De mener at markedet tror på en gradvis prisøkning de neste årene.

Meglerhuset tror oljeprisen vil ligge på 49 dollar per fat i 2009, 60 dollar per fat i 2010 og 75 dollar i 2011.

Kursmålet i StatoilHydro står intakt på 135 kroner per aksje, og estimatene er også uendret.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.