NA24.no

Fiske-emisjon i gråmarkedet

Sist oppdatert:
Marine Farms henter penger og sikter mot børsen etter at de har fått på plass et viktig oppkjøp.

Det unoterte selskapet fiskeselskapet Marine Farms har planer om å gjennomføre en emisjon på mellom 150 og 200 millioner kroner rettet mot profesjonelle og institusjonell investorer.

Meglerhuset ABG Sundal Collier fått oppgaven med å bistå selskapet i forbindelse med emisjonen.

Nye tall: NA24 leses mest.

Marine Farms trenger pengene til å finansiere kjøpet av det spanske selskapet Niord Sea. Gjennom kjøpet av en av de største spanske produsentene satsingen innen sjøabbor og seabream øker Marine Farms satsingen innen området.

- Veldig spennende
Selskapet opplyser at endelig pris vil avhenge av due dilligence samt verdien på biomassen på transaksjonstidspunktet.

- Prisen avhenger veldig av biomassen vi kjøper, men vil ligge i overkant av 22 millioner euro gjeldfri, sier finansdirektør Pål Angell-Hansen til NA24 iMarkedet.

Det er ventet at oppkjøpet vil gi tildels store synergier på administrasjon, salg, produksjon, prosessering og logistikk.

- Et veldig spennende oppkjøp som vil gi betydelig synergier for oss, sier finansdirektøren og fortsetter med at selskapene passer veldig godt sammen.

- Det er kandidaten vi ønsket oss.

Går mot børs
- Vi beveger oss mot børsen senere i år og har satt oss som mål i løpet av høsten, forteller Angell-Hansen til NA24 iMarkedet.

Marine Farms har avventet børsnoteringen for å få på plass oppkjøpet i Spania.

Selskapet er allerede i dialog med Oslo Børs om en notering og vil etter at oppkjøpet er i boks være klare til å bli et nytt tilskudd på den allerede så fisketunge børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere