NA24.no

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Fiskefangst på Børsen

Sist oppdatert:
Fiskeaksjene har vært i støtet på fredagsbørsen. I løpet av dagen har Pan Fish steget med over 20 prosent

Årsakene til oppturen er blant annet potensielt større russisk etterspørsel og kraftig oppgang i lakseprisen.

Stiger på Russland
- Det er flere grunner til at Pan Fish stiger i dag. Først og fremst den psykologiske kombinasjonen med fugleinfluensaen og reell etterspørsel etter laks. Meldingen fra Reuters i morges om at Russland kanskje åpner for mer laks fra Norge i april spiller også inne på kursoppgangen, sa fiskeaksjeanalytiker Helge Moen hos First Securities til NA24 tidligere i dag.

NA24 skrev torsdag at Cermaq planlegger et bud på Fjord Seafood. Alle fiskeaksjene på børsen er i spill og det ventes at mye vil skje den nærmeste tiden. Det bidrar til å trekke samtlige fiskeaksjer opp fredag.

Sjekk utviklingen i Pan Fish her

Sjekk utviklingen i Fjord her

Sjekk utviklingen i Cermaq her

Sjekk utviklingen av Lerøy her

Røkke trekker seg
Det har vært høyt trykk rundt de Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapene fredag. Like før børsåpning kom meldingen om at Røkke trekker seg som styreformann i Aker, og at Leif-Arne Langøy overtar. Et par minutter senere ble det kjent at Inge K. Hansen går av som konsernsjef i Aker Kværner .

Investorene har reagert på nyhetene med å sende Aker-selskapene ned, men ekspertene avdramatiserer situasjonen.

- Jeg tror ikke dette har stor betydning. Det er vel en intern rokering i selskapet. Det ville forundre meg stort om Kjell Inge Røkke ikke fortsatt sitter med all makt i selskapet, sier aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier til TV 2 Nettavisen.

Ved 15-tiden ble det innført børspause i Aker Kværner et par minutter, fordi enkelte poster ble omsatt til en veldig lav pris. Oslo Børs besluttet å stryke handelen mellom 14.55:01 til 14:55,52 til 562,50 kroner per aksje.

Sjekk utviklingen i Aker Kværner her

Sjekk utviklingen Aker her

Goliat-hysteri i DNO
Også Statoil og Hydro trekker opp fredag. Det samme gjelder oljemyggen DNO, som stiger til tross for fallende oljepris.

Sjekk utviklingen til Statoil her

Sjekk utviklingen til Hydro her

Årsaken til at DNO-aksjen steg fredag er at Nettstedet Imarkedet.no skrev tidlig fredag at operatørene av Goliat-feltet, ENI, opererer internt med reserveestimater på mellom 700 og 800 millioner fat.

Så skrev NA24 at First Securities vil oppgradere sitt kursmål med 10 kroner hvis det viser seg at reservene på Goliat er på opp mot 800 millioner fat.

Oppjustere med 10 kroner
- Hvis det stemmer, vil jeg oppjustere mine estimater med ti kroner aksjen, sier analytiker Martin Mølsæter til NA24..

Mølsæter har en kjøpsanbefaling på DNO med kursmål 70 kroner. Den vil bli oppjustert til 80 kroner hvis funnene på Goliat viser seg å være så høye som 700 til 800 millioner fat.

Sjekk utviklingen av DNO-kursen her

Resten av Europa er litt i minus fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere