NA24.no

Fiskesus på børsen

Sist oppdatert:
To fiskeselskaper stiger sterk på Oslo Børs mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Witzøe opptur
Laksekongens Gustav Witzøes lakseselskap SalMar stiger på børsen mandag uten noen spesielle nyheter fra selskapet. Det stiger rundt åtte prosent, og aksjen selges til 8,09 kroner. Dog skjer det på lavt volum. Kun 200 aksjer er omsatt.

Det er likevel et stykke opp til noteringen ved inngangen til året da SalMar-aksjen ble priset til 44 kroner. Selskapet prises til 4,1 milliarder kroner.

Hovedaksjonær er Witzøes investeringsselskap Kverva Holding med 53,4 prosent. Folketrygdfondet er 5. Største aksjonær med 3,32 prosent.

Første kvartalstallene ble svette for laksekongen i år. De gikk fra 423,8 millioner i første kvartal i fjor, til bare 348,5 millioner kroner i år.

- Den viktigste grunnen til reduksjonen er lavere høstevolumet og lavere laksepriser, het det i rapporten. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) gikk fra 151,1 millioner i første kvartal i fjor, til 75,2 millioner i årets første kvartal.

Stiger
Det Peru-baserte fiskemelselskapet Copeinca har tatt noe av nedturen i aksjekursen. Ved inngangen til årets stod aksjekursen i 44,50 kroner. Mandag tangerer selskapet denne kursen, og stiger over ti prosent. Det har ikke kommet noen nyheter fra selskapet og det stiger på små volumer. Aksjekursen står i øyeblikket på 46,80 kroner. Selskapet prises til 2,7 milliarder kroner. Aksjen roer seg ned mot lunsj, og er i øyeblikket opp fire prosent. Det skjer også på lavt volum.

Den største eieren er Dyer Coriat Holding med 32,65 prosent. Merkevaregiganten Orkla er femte største eier med 4,66 prosent. I første kvartal hadde det et resultat før skatt på 11,3 millioner dollar, og driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 10,1 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere