NA24.no

Fisketur med Fredriksen

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Gladlaksen Arne Hjeltnes håper på guttetur med John Fredriksen, hvis TV 2-kjendisen blir valgt inn i fiskestyret.

Det tidligere mannssterke styret i Pan Fish byttes ut. Flere kvinner, og tidligere Fjord-topp Leif Frode Onarheim er på vei inn. I tillegg er TV 2-kjendis Arne Hjeltnes foreslått.

NA24 - din næringslivsavis.

Hjeltnes, som foruten å være meget profilert TV 2-kjendis, har bakgrunn fra Eksportutvalget for fisk, hvor han jobbet med å markedsføre norsk laks i Asia.

Pan Fish melder at valgkomiteen behandlet forslaget til nytt styre i går, den 10. juli.

Begeistret
Arne Hjeltnes forteller til NA24 at han ble veldig begeistret da forespørselen fra valgkomiteen kom.

- Det sier seg selv, det er en kjempespennende mulighet når verdens største oppdrettselskap er under oppseiling. Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Hjeltnes til NA24.

Markedsfører
Hjeltnes forteller at han har god kjennskap til selskapet etter at han har jobbet to og et halvt år som Hong Kong-utsending for Eksportvalget for fisk.

- Mitt bidrag til styret i Pan Fish vil nok være på salg og markedsføringssiden hvor jeg håper jeg kan tilføre kompetanse. Jeg kan selvfølgelig ikke alt om selskapet, så det blir sikkert litt å sette seg inn i óg, sier Hjeltnes.

Har du vært på fisketur med John Fredriksen?

- Nei, det har jeg ikke, men hvis jeg skikker meg vel så byr det seg kanskje en mulighet, sier Hjeltnes til NA24.

Aaser styreformann
Avtroppende DnB NOR-sjef Svein Aaser er foreslått som styreformann.

I tillegg er Solveig Strand og Eldbjørg Sture foreslått sammen med Catherine Mo, som er eneste kvinne i dagens Pan Fish-styre.

Tidligere industrileder, stortingsrepresentant og NHO-president, Leif-Frode Onarheim er også foreslått inn. Onarheim har vært styreleder i Fjord Seafood, som nå er en del av Pan Fish.

Tor Olav Trøim, som er John Fredriksens våpendrager står på gjenvalg.

Forslaget har støtte hos selskapets største aksjonærer og vil bli behandlet på en ekstraordinær generalforsamling den 14. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere