NA24.no

Flagget til topps i New York

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Går mot en sterk avslutning på god måned.

Børsene stiger videre etter en blandet strøm av makronyheter.

Dow Jones-indeksen stiger 0,80 prosent til 8.251,51 poeng og holder seg godt over 8.000 poeng. Den brede S&P 500-indeksen stiger 0,95 prosent til 881,95 poeng. Det er også en bred oppgang for de øvrige indeksene. Nasdaq Composite stiger 1,11 prosent til 1.730,94 poeng, og har vært klart bedre så langt i år enn de to andre nøkkelindeksene. Hittil i 2009 har indeksen steget nær 10 prosent.

Det amerikanske finansdepartementet Timothy Geithner har i et brev til lederen i finanskomiteen i Senatet, Max Baucus, åpnet for at TARP-milliardene kan benyttes til å kjøpe gjelden til bilprodusentene. Det melder CNBC.

Chrysler skal ha vært svært nær ved å begjære seg selv konkurs og be om konkursbeskyttelse. Det skriver Wall Street Journal. Bilprodusenten er privateid, og har kjemper en kamp for å overleve.

Obligasjonseierne i General Motors har sendt inn sitt eget forslag på bilprodusentens omorganisering.

Den amerikanske sentralbanken fikk fart på markedene onsdag. Etter et to dager langt rentemøte kom rentebeslutningen. Som forventet forble renten uendret nær nullpunktet, mens tonen har blitt lystigere. Sammenlignet med mars ser sentralbanken noe lysere på utsiktene til tross for fortsatt økonomisk nedgang.

- Vi tror fortsatt at FEDs ståsted på renten er konstruktiv for aksjemarkedet og tror at investorene som har skydd aksjer burde vurdere å gjenopprette en diversifisert posisjon, sier Kully Samra hos Charles Schwab til Marketwatch.

I mars falt forbruket til amerikanerne med 0,2 prosent. I samme måned husholdningens inntekter med 0,3 prosent. Økonomene ventet ifølge Dow Jones Newswire at forbruket ville falle med 0,1 prosent, mens inntektene var ventet å falle med 0,2 prosent.

Samtidig ble forbruket i februar revidert til en vekst på 0,4 prosent fra 0,2 prosent som opprinnelig ble meldt. Inntektene forble uendret på minus 0,2 prosent.

Les mer: Amerikanerne bruker mindre

Antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd falt i forrige uke. Totalt troppet det opp 14.000 færre søkere og snittet de siste fire ukene ligger på det laveste på to måneder. Totalt møtte det opp 631.000 førstegangssøkere og snittet har falt til 637.250.

De som har vært søkere i mer enn én uke øker til ny rekord. Ikke siden målingene begynte i 1967 har antallet vært høyere.

Les mer: Færre førstegangssøkere

Innkjøpssjefindeksen Chicago PMI steg til 40,1 i april fra 31,4 i mars. Det viser tall som ble sluppet tirsdag ettermiddag. Dette er godt over hva økonomene forventet. Ifølge estimater fra Bloomberg ventet markedet at indeksen ville vokse til 35 poeng.

Les mer: Løft for innskjøpssjefene

Verdens største børsnoterte selskap levere et resultat som lå under analytikernes forventninger. Oljeprisen har stupt og har nærmest halvert seg i pris sammenlignet med samme periode året før. ExxonMobil fikk et resultat per aksje på 92 cents, mot 2,02 dollar i samme kvartal i fjor.

Les mer: Halvering fra verdens største

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere