*Nettavisen* Økonomi.

Flaskemangel truer juleøl

Bryggeriene mangler glassflasker til julebrus og juleøl. Nå ber de om pantehjelp.

21.11.06 15:51

Salget av brus og øl på glassflasker har vært større enn forventet i høst, og bryggeriene ber nå om hjelp.

NA24 - din næringslivsavis

Det er nemlig vanskelig å få levert nok glassflasker fra leverandører rundt omkring i Europa.

- Vi har store problemer med å skaffe flasker, på landsbasis mangler vi rundt 800.000 flakser til produksjon fram til jul, Lisbeth Hope Frugård, marketingsjef i Hansa Borg bryggeri til NA24 Kristiansand.

Les mer her: Flaskemangel gir juleøl-krise

- Kan få problemer
- Situasjonen er prekær, og flere bryggerier kan få problemer med å produsere nok i den hektiske førjulstiden på grunn av flaskemangel, sier daglig leder Morten Sundell i Rentpack i en melding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rentpack eier de fleste glassflaskene som bryggeriene bruker til brus og øl. Flaskemangelen rammer alle de tre typene glassflasker som det tappes øl og brus på. Flaskene er grønne, blanke og brune, med kort og lang hals.

En stor tjeneste
- Vi oppfordrer folk til å ta en skikkelig opprydning og skynde seg til butikken med panteflaskene. Da gjør de bryggeriene og alle nordmenn en stor tjeneste, sier Sundell.

Julesesongen er den korteste og viktigste for bryggeriene, med svært høyt trykk i noen få uker. Juleølet tappes på flasker og bokser fra oktober og helt fram til jul. Også julebrusen er viktig for mange, og den tappes både på små og store flasker.

Rentpack opplyser at minst 25 millioner flasker nå står i norske hjem og venter på å bli pantet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.