NA24.no

Flasker seg for pantekjempe

Ny pantelov kan være på trappene i delstaten New York. Det kan åpne dører for Tomra.

USA er et av satsingsområdene til Tomra fremover. Etter at selskapet sliter med å videreføre veksten i Tyskland har selskapet nå satt fokus på USA og Japan sammen med andre europeiske land. I fjerde kvartal opplevde de et lavere salg av pantemaskiner til Tyskland.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag ettermiddag la Tomra frem sitt resultat for fjerde kvartal. Før skatt økte overskuddet til 139,9 millioner kroner fra 138,1 millioner kroner. Vel så viktig for panteselskapet er at de klarte å overgå forventingene på alle områdene.

Les mer: Sterkt fra Tomra

Panteselskapet har i dag den største satsingen i California. I fjerde kvartal 2007 steg driftsinntektene fra området som faller inn under Material Handling med 8 prosent til 45 millioner dollar og det gjorde at bruttomarginen i fjerde kvartal 2007 steg til 23 prosent, opp fra 22 prosent i fjerde kvartal 2006.

Det meste av denne veksten kommer fra California, men nå kan det åpne opp nye muligheter på østkysten også. En ny pantelov i delstaten New York kan være på trappene, det fremkommer av diskusjonene på NA24 Stockpro. Tidligere har det en pantelov fått stor oppslutning i delstatsforsamling, men selv om den ble vedtatt av tilhørerne i delstatens representantenes hus og ble den stoppet i senatet.

Den demokratiske guvernøren Eliot Spitzer har fremmet forslag om at en ny lov skal vedtas. Denne gangen vil en pantesak bli fremmet som en budsjettsak. Tidligere har forsøkene strandet i forbindelse med å få innbyggerne med på å innføre pant som en miljøsak. Spitzer har allerede forskuddert en innføring i forbindelse med budsjettet for 2008-2009

Diskuter Tomra og andre aksjer på NA24 Stockpro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere