*Nettavisen* Økonomi.

Flat børsutvikling

Slappe investorer ser frem til helgen.

19.06.09 14:17

Det er retningsløst på Oslo Børs fredag ettermiddag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Børsen begynte dagen med å ligge tilnærmet flatt, og etter en oppgang frem mot lunsj har oppturen sluppet taket. Hovedindeksen er ned 0,04 prosent til 288,08 poeng.

Det skjer etter at de amerikanske aksjene stort sett endte i pluss, og at oppturen smittet over på Asia.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De europeiske børsene ligger nå stort sett i positivt terreng. Den tyske indeksen DAX i Frankfurt stiger 0,4 prosent. I Storbritannia blir FTSE 100 sendt opp 1,9 prosent, mens CAC 40 i Paris klatrer opp 1,2 prosent.

I Sverige holder børsen stengt som følge av feiringen av Midsommar. Finland holder også stengt, mens børsen i København ligger helt flatt.

Det er knyttet stor usikkerhet rundt hva som skjer med Telenors aksjepost i VimpelCom. Aksjene ble beslaglagt av russisk namsmann i midten av mars, og siden har det kommet flere meldinger om at aksjene legges ut for salg. Salget vil ta minst to måneder, men Telenor tror ikke at løpet er kjørt. De tror at dommen fra en domstol i Omsk der Telenor ble dømt til å betale 11 milliarder kroner vil bli omgjort.

Les mer. - Tvangsselger Telenors gullgruve og Telenor tatt på sengen

Telenor-aksjen stupte over 6 prosent og Oslo Børs innførte en pause i handelen for å undersøke kursutviklingen. Etter at det kom en melding fra Telenor der de bekrefter å ha fått med seg nyheten ble børspausen opphevet. Telenor-aksjen faller 2,90 prosent til 46,95 kroner.

I oljemarkedet holder prisen på råolje seg stabilt i forhold til da børsen stengte torsdag ettermiddag. Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i august omsatt for 71,40 dollar per fat.

StatoilHydro blir sendt ned 0,68 prosent til 132,20 kroner, og nedturen kommer til tross for at Shell melder om at betydelig gassfunn i Norskehavet. Gro-prospektet kan inneholde mellom 10 og 100 milliarder kubikkmeter gass, viser en oppdatering fra Oljedirektoratet. Boringen av en undersøkelsesbrønn traff på en gasskolonne på 16 meter, og nå skal det bores avgrensningsbrønner for å avgjøre omfanget av funnet.

Les mer: Gro full av gass

Flere av de øvrige tungvekterne viser også en svak utvikling, men det er små bevegelser. Marine Harvest faller 0,69 prosent til 4,29 kroner etter en solid oppgang dagen i forveien. DnB Nor faller 1,61 prosent til 48,95 kroner.

Seadrill og Yara blir løftet 0,33 prosent til 92,30 kroner og 0,13 prosent til 189,50 kroner.

Det lille oljeselskapet Norse Energy faller 1,43 prosent til 3,45 kroner. Administrerende direktør Øivind Risberg har solgt 192.000 aksjer til 3,4807 kroner. Fortsatt sitter Risberg med over 19,6 millioner aksjer samt 1,45 millioner warrants og fire millioner opsjoner i selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag