NA24.no

Flatland-fond i null

Sist oppdatert:
Oslo Børs har steget 219 prosent på åtte år. I samme periode har investorene i Hallvard Flatlands TV-sendte «Fredagsbørsfond» tjent null kroner.

«TV-fondet» (nå Globus Norge) het fondet som skulle gjøre nordmenn - i TV-sofaen - rike på å investere i aksjer med Hallvard Flatland som fjernsynssendt dirigent.

Det gikk ikke som forventet, selv om seerne ble lovet gull og grønne skoger.

- Jeg er skuffet over denne dårlige investeringen jeg gjorde i TV-fondet. Jeg har vært med i hele perioden, og solgte meg ut i forrige uke, med et tap på et øre på åtte år, sier økonom Håvard Johansen på telefon fra Shanghai i Kina til NA24.

Åtte år gikk det før fondet kunne tangert sin opprinnelige pris fra 1998. I samme periode har hovedindeksen på Oslo Børs steget 218,92 prosent, fra 127,83 poeng til 407,68 poeng.

NA24 Din nye næringslivsavis

Fredagsbørsen
De fleste husker TV-Norge programleder Halvard Flatland og hans fagre medhjelper Birgitte Seyfarth. De delte ut bilder og hus til tilfeldige innringere på direktesendt TV. Flatlands heteste konsept på slutten av 90-tallet var aksjeprogrammet «Fredagsbørsen». Ola og Kari Nordmann skulle bli aksjemillionærer i full fart.

«Fredagsbørsen» ble tatt av plakaten til TV 2 i 18. desember 1998.

Opp og ned
Til tross for en solid start, med inntegninger på knappe 125 millioner kroner de første ukene av konseptet, måtte selskapet som stod bak fondet, Globus Fondsforvaltning, konstatere at aksjespartnerne i snitt hadde tapt hver fjerde krone. Åtte år etter er fondet endelig kommet seg helt ned i null i avkastning.

Fondet Globus Norge har vært forvaltet av WarrenWicklund.

Hallvard Flatland har ikke besvart hendvendelser fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere