NA24.no

Flatskjermer er klimaverstinger

Sist oppdatert:
Flatskjermer, datamaskiner og andre el-artikler går ikke på sparebluss.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I 2020 vil flatskjermer, datamaskiner og lignende artikler stå for halvparten av strømforbruket i en typisk britisk husholdning.

NA24 - din næringslivsavis

Det kommer frem i en britisk rapport onsdag, ifølge Reuters.

Den britiske energisparingsstiftelsen (EST) sier at forbrukerelektronikk vil ta over for kjøkkenartikler og lys som den største energisynderen.

«Amperen slår tilbake»
I rapporten «The Ampere Strikes Back» heter det at nye elektriske artikler er mer kraftkrevende enn tidligere modeller, og mange blir stående på «standby» i stedet for å bli slått av. Noen har ikke engang en av-knapp.

«Ikke bare er det mange flere elektriske artikler i et typisk hjem i dag enn før, men mange av dem står i en permanent tilstand til å kunne tas i bruk», står det i rapporten.

I 1982 hadde bare 3 prosent av britiske hjem en pc sammenlignet med 60 prosent i dag. På samme måte har de som eier printer skutt i været, fra 0,7 prosent til 58 prosent.

Penger å spare
Husstander har ofte mer enn en tv og flatskjermer bruker mer strøm.

I 2020 vil tv-apparater på standby bruke 1,4 prosent av all innenlands elektrisitet i Storbritannia, spår rapporten.

Tross produsenters forsøk på å lage mer energisparende produkter, så bruker for eksempel digitale radioer fire ganger mer strøm enn analoge radioer.

Den britiske energisparingsstiftelsen anslår at husstander kan spare 37 pund, rundt 450 kroner, hvert år bare apparatene slås av når de ikke er i bruk.

EST ble opprettet av britiske myndigheter i 1983 for å promotere strømsparing, hjelpe å kutte drivhusgasser og takle klimaforandringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere