*Nettavisen* Økonomi.

Flatt etter knalltall

Oslo Børs beveger seg sidelengs onsdag, etter en rå januarmåned med eventyrlig omsetning.

01.02.06 12:20

(NA24): Onsdag morgen er hovedindeksen på Oslo Børs ned drøye 0,1 prosent, og står klokken 09.30 i 354,17 poeng.

Oslo Børs slår dermed følge med de internasjonale markedene, som også faller onsdag. I Asia endte Nikkei-indeksen ned med en prosent natt til onsdag, mens de store børsene på kontinentet også faller med mellom 0,2 og 0,5 prosent.

I tillegg til den internasjonale nedgangen, tynges Oslo Børs også av et fall i oljeprisen onsdag. Et fat nordsjøolje omsettes onsdag morgen for 66,54 dollar, en nedgang på 0,65 prosent i løpet av natten.

Den foreløpige åpningen av februar måned står i kontrast til januar, som var en eventyrlig måned på Oslo Børs. I januar steg hovedindeksen med solide 6,8 prosent. Mest imponerende er likevel aktiviteten ved børsen. Oslo Børs hadde i forrige måned en daglig omsetning på 10,1 milliarder kroner, en dobling sammenlignet med samme måned i 2005.

I løpet av måneden noterte hovedindeksen seg for hele 12 nye toppnoteringer.

Carnegie var det største meglerhuset på Oslo Børs i januar, med 11,28 prosent av omsetningen. Bak Carnegie fulgte DNB Nor Markets og Pareto med en andel av omsetningen på henholdsvis 9,59 prosent og 8,33 prosent.

EDB Business Partner presenterte onsdag sitt beste resultat noensinne. Men det var likevel ikke nok til å overbevise aksjemarkedet som sender aksjen ned med en knapp halv prosent onsdag. EDB omsettes for 53 kroner onsdag morgen.

Statoil bidrar også til børsfallet med en nedgang på drøye en prosent. Norsk Hydro derimot, holder stand, og er opp med 0,1 prosent. Traderyndlingen DNO er ned 1,36 prosent.

Etter tre kvarters handel er det 48 aksjer som er ned på Oslo Børs, mens 46 aksjer stiger i verdi. Hele 135 aksjer er enten ikke omsatt eller uforandret.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.