Gå til sidens hovedinnhold

Flatt fra Eitzen Maritime

Skipsutstyrskonsernet har gjennom 2009 fått sving på skuta.

Eitzen Maritime Services fikk et hvileskjær i fjerde kvartal etter å ha viste sterk vekst de tre første kvartalene i 2008. Konsernet som levere skipsutstyr og -tjenester verden over ser utfordringer for bransjen fremover.

NA24 - din næringslivsavis

Blant annet forventer EMS en mulig reduksjon i volumene for skipsutstyrsdivisjonen i 2009, men mener de kan motvirke effektene gjennom økt effektivitet og størrelse. Innen tjenestedivisjonen håper selskapet på å høste av en kostnadseffektiv organisasjon.

EMS hadde driftsinntekter på 126 millioner dollar i fjerde kvartal, litt ned fra tredje kvartals 127 millioner, med en kraftig opptur fra året før da fjerde kvartal ga 72,9 millioner på topplinjen. Det er oppkjøp og organisk vekst som ligger bak økningen.

Driftsresultatet endte på 3,2 millioner dollar i fjerde kvartal, en reduksjon fra fjerde kvartals 3,9 millioner dollar. Nettoresultatet endte på 5,5 millioner dollar etter en positiv skattegevinst på 2,5 millioner. I tredje kvartal endte bunnlinjen på 2,2 millioner dollar.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget