NA24.no

Flatt i Imarex

Resultatveksten uteble i første kvartal.

Imarex hadde i første kvartal en omsetning på 95,8 millioner kroner, noe som er en oppgang på 61 prosent fra 59,6 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble på 16 millioner kroner mot 13,8 millioner kroner i samme kvartal året før. EBITDA-marginen falt derimot til 16,7 prosent fra 23,2 prosent i første kvartal i fjor.

Det ordinære driftsresultatet havnet på 10,8 millioner kroner, en oppgang fra 10,6 millioner kroner i samme periode i 2007.

Resultat før skatt ble på 13,4 millioner kroner i årets tre første måneder mot 13,5 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Hvis kjøpet av Spectron Group blir tatt med ville driftsinntektene ligget på 186,2 millioner kroner med et driftsresultat før avskrivninger på 34,8 millioner kroner. Resultat før skatt ville ligget på 25,5 millioner kroner.

Ledelsen har mål om å oppnå lønnsom vekst, og balansere veksten med resultatene. Videre opplyser Imarex i sin presentasjon at de har appetitt og mulighet til å gjennomføre flere oppkjøp. De venter at konsolideringen i bransjen vil fortsette i høyt tempo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere