NA24.no

Flatt i New York

Foto: Henny Ray Abrams (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ingen store utslag etter åpningen.

Det ligger an til en flat dag på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Industrial faller forsiktige 0,04 prosent til 10.466,89 poeng, mens S&P 500-futuren er ned 0,05 prosent til 1.108,31 poeng. Nasdaq-futuren stiger 0,11 prosent til 2.178,27 poeng.

Tirsdag ble den kjente Dow Jones-indeksen sendt opp til det høyeste nivået på 14 måneder og har dermed klart å riste av seg urolighetene som kom på slutten av forrige uke. På makrofronten er det også tynt med nyheter.

Noe av det som er kommet er ADP-rapporten som viser utviklingen innen jobbmarkedet for privat sektor. I november forsvant det 169.000 jobber fra lønningslistene, ifølge rapporten fra Automatic Data Processing og konsulentselskapet Macroeconomic Advisers.

Det ble et større fall enn hva økonomene hadde forventet på forhånd, men fallet bekrefter situasjonen fra tidligere der jobbfallet bremser opp.

Les mer: Jobbfall i USA

- Det forblir ingen spørsmål at farten i jobbtapene har bremset, men veien til en sunn jobbvekst tror jeg fortsatt vil bli uheldig lang, sier aksjestrateg Peter Boockvar hos Miller Tabak til CNN Money.

Han mener at det vil ta tid før arbeidsledigheten kommer ned. Det skyldes at det vil kreve at mange nye jobber.

- For å se et vedvarende fall i arbeidsledighetsraten, trenger vi å se 125.000 til 150.000 nye jobber i måneden, sier Boockvar.

Det har også kommet en rapport fra TrimTabs Investment Research som viser at jobbfallet bremser opp. Ifølge Dow Jones Newswire viser rapporten et fall på 255.000 i november mot et fall på 284.000 i oktober.

- Arbeidsledighetsraten kan lett nå elleve prosent tidlig inn i neste år, kommenterer daglig leder Charles Biderman TrimTabs.

I oljemarkedet har rapporten fra American Petroleum Institute sendt prisene ned. Rapporten kom tirsdag kveld og viser at råoljelagrene steg med 2,9 millioner fat. Bensinlagrene steg med 3,4 millioner fat og destillatlagrene økte med 1 millioner fat. Senere onsdag ettermiddag kommer den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene.

Denne rapporten er ventet å vise en helt annen utvikling. Ifølge Marketswatch så venter analytikerne spurt av Platts at råoljelagrene vil vise en nedgang på 1,3 millioner fat. I tillegg venter de at oljelagrene vil stige med 0,9 millioner fat, mens destillatlagrene er ventet å falle med 0,45 millioner fat.

I New York blir frontkontraktene på den amerikanske referanseoljen West Texas Intermediate omsatt for 77,82 dollar per fat.

Følg oljeprisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere