Flatt i USA

Det er små bevegelser på Wall Street like etter at handelen er i gang.

Børsene i New York åpner på samme nivå som de stengte på i går.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones åpner flatt på 12.228,42 poeng. Det samme gjør indeksene S&P 500 og Nasdaq.

Like etter at Wall Street åpnet dørene blir den brede S&P 500-indeksen løftet 0,07 prosent til 1.400,52 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,02 prosent til 2.432 poeng.

De lave oljelagrene i USA får sammen med utsikter til kald vær oljeprisen til å stige videre. Frontkontraktene på referanseoljen WTI stiger 0,69 prosent til 62,89 dollar.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Inflasjonen var høyere i oktober enn det ekspertene hadde regnet med. Samtidig var veksten i husholdningens inntekter lavere enn ventet. De amerikanske husholdningenes inntekter økte i oktober med 0,4 prosent, samtidig steg det private forbruket med 0,2 prosent. Det viser tall fra de amerikanske myndighetene torsdag ettermiddag.

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at husholdningers inntekter skulle øke med 0,5 prosent, mens forbruket var ventet å komme på 0,1 prosent.

Samtidig økte antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd til 357.000 i forrige uke. Det viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Ifølge økonomene var det ventet at det skulle møte opp 315.000 nye arbeidssøkende til bidrag.

HTML EMBED

Følg Nasdaq her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.