NA24.no


Pilene peker mot en ny dag med oppgang på USA-børsene tirsdag.
Pilene peker mot en ny dag med oppgang på USA-børsene tirsdag. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Flatt på Wall Street

Sist oppdatert:
Store svingninger i oljeprisen.

I tidlig handel er Dow Jones-indeksen uendret,  S&P 500 faller 0,1 prosent og Nasdaq er uendret.

I Europa er stemningen positiv. De største børsene opp mellom 1,8 og 2,3 prosent, ledet an av olje- og gassektoren.

Store svingninger i oljeprisen
I oljemarkedet har svingningene vært store det siste døgnet. I går ettermiddag falt oljeprisene nærmere to dollar på kort tid, før de hentet seg like raskt inn.

- Ingen ville legge mye risiko i porteføljene i går, men vendingen i olje bidro til å gjenopprette noe av tilliten, sier analysesjef Guy Foster i formuesforvalteren Brewin Dolphin til Wall Street Journal.

Tirsdag handles den amerikanske lettoljen for 41,6 dollar per fat, ned 0,4 prosent i løpet av dagen.

På den ene siden er oljemarkedene fremdeles overforsynt, men samtidig har den geopolitiske usikkerheten økt etter terrorangrepene i Paris, påpeker The Wall Street Journal. Dollaren har også styrket seg de siste dagene, noe som ofte sammenfaller med nedgang i oljeprisen.

- Oljeprisene tynges av sterkere dollar ettersom investorene i økende grad tror Fed vil heve rentene ved møtet i desember, sier oljeanalytiker Michael Poulsen i Global Risk Management til WSJ.

Nye nøkkeltall
Før børsåpningen i USA viser statistikk at konsumprisene utviklet seg som ventet i oktober. Prisveksten de siste tolv månedene er på kun 0,2 prosent, som følge av fallende energipriser.

Utenom mat og energi, de såkalte kjerneprisene, var veksten på 1,9 prosent.

På plakaten er også industriproduksjonstall for oktober.

Gigant avanserer
På selskapssiden stiger detaljhandelsgiganten Wal-Mart 2,6 prosent i førhandelen på bedre resultater enn fryktet i tredje kvartal.

Mens nettoresultatet falt fra 3,7 milliarder dollar til 3,3 milliarder, tilsvarende 1,03 dollar per aksje, var det ventet et enda svakere resultat på 0,98 dollar.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere