NA24.no

Flatt på Wall Street

Det var mange negative nyheter for USA-børsene torsdag. Indeksene falt først, men klarte nesten å hente seg inn igjen.

HOUSTON (NA24): Markedet er fokusert på den månedlige sysselsettingsrapporten, som kommer før børs fredag. Det er ventet at sysselsettingen økte med 190.000 i mars, mot 243.000 i februar. Det vil være fokus på de underliggende tallene for lønnsvekst, og tegn til lønnspress vil trolig gi høyere renter, og kan tynge aksjemarkedet.

Gull og olje fortsatte oppgangen torsdag. Gullprisen var i dag over 600 dollar pr. unse for første gang på mer enn 25 år.

Et fat nordsjøolje for levering i mai koster torsdag kveld 67,70 dollar, en oppgang på nær 1 prosent fra onsdag, etter å ha vært over 68 dollar tidligere på dagen.

Farmasiselskapet Merck ble tynget av en negativ rettsavgjørelse i en av de utallige sakene mot selskapet på grunn av dødsfall som angivelig kan knyttes til selskapets smertedemper Vioxx, som er trukket fra markedet. Aksjen falt 3 prosent.

Dow Jones-selskapet 3M kom med positive resultatutsikter, og aksjen steg 5 prosent.

Det kom labre tall for veksten i detaljhandelen i USA, og flere aksjer innen denne sektoren viste minustall i dag.

Nasdaq-indeksen klarte å holde seg på plussiden, godt hjulpet av Apple, som steg 6 prosent etter en oppgang på 10 prosent onsdag, da selskapet annonserte programvare for å kunne kjøre Windows på Macintosh-maskiner.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,21% til 11.216,50

Nasdaq +0,06% til 2.361,17

S&P 500 -0,19% til 1.309,04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere