*Nettavisen* Økonomi.

Flau DN-redaktør avslører alt jukset

BEKLAGER: Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv presenterer 40 reportasjer som er plagiert, og redaktøren legger seg helt flat. Foto: Jarl Fr. Erichsen (NTB scanpix)

Beklager plagiat i hele 40 reportasjer som har stått på trykk i avisen.

- Dagens Næringsliv setter en lite misunnelses­verdig rekord når vi i dag publiserer rettelser og presiseringer i tilsammen 40 artikler som har stått på trykk i løpet av de siste åtte årene, skriver DN-redaktør Amund Djuve i egen avis.

Les også: Dagens Næringsliv innrømmer plagiat

De plagierte reportasjene er skrevet av avisens tidligere medarbeider Daniel Butenschøn. Siden plagiatsaken sprakk i slutten av juli, har DN gått gjennom alle reportasjene han har skrevet.

- For Dagens Næringsliv er dette en alvorlig sak. Vi er avhengige av at leserne kan ha tillit til at det vi trykker er korrekt. Det er uakseptabelt å ta gamle sitater gitt til andre medier eller benytte scener som andre har opplevd, sette disse i en ny kontekst og så presentere dem som vårt eget stoff, skriver Djuve.

Les også: - Viktig at plagiatsakene behandles i PFU
Les også: Tidligere DN-journalist trekker seg fra SKUP


Avisen har gått gjennom 150 artikler, og har kontaktet over 100 personer.

- Den journalistiske arbeids­metoden som er avdekket i vår undersøkelse, er uakseptabel. Systematikken og det store antallet artikler med avskrift gjør saken spesiell, skriver redaktøren videre, før han avslutter:

- Jeg beklager feilene som er gjort.

I fredagens DN presenterer avisen alle funnene, og det opplyses også om at alle Butenschøns artikler vil bli slettet fra nett og arkiv.

Se alle artiklene som er plagiert her (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.