NA24.no

Føler seg uthengt

Sist oppdatert:
Pareto-analytiker Samir Bendriss raser mot påstander i tidsskrift.

- Det er utrolig ufint at en artikkel med så mange faktafeil havner på forsiden i Kapital, sier Pareto-analytiker Samir Bendriss til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

«Samir Bendriss' overgang til Pareto var langtfra lyserosa: Ikke wonderboy likevel», skriver tidsskriftet Kapital i siste nummer. Bendriss raser og får støtte fra sin tidligere sjef.

Faktafeil
Samir Bendriss mener saken er så full av faktafeil at den aldri burde vært trykket.

- De har rett og slett valgt å se bort fra at deres fakta ikke stemmer, sier han til NA24.

Saken inneholder tre påstander som er hentet fra anonyme kilder, og hudfletter analytikeren. Ingen har tatt seg bryet med å signere saken.

- Har du tenkt å ta denne saken videre?

- Jeg har vurdert Pressens faglige utvalg, sier han.

I artikkelen i Kapital kommer det frem hva som skal ha vært den angivelige årsaken til at Bendriss forlot ABG Sundal Collier til fordel for meglerhuset Pareto. Tre av påstandene gjør Bendriss hoderystende.

Påstand en
Analytikeren skal ha initiert et kommunikasjonskurs til alle ansatte i meglerhuset. Det skal, ifølge Kapital, ha skapt misnøye.

- Ironisk nok var det denne type initiativ som bidro til at jeg ble utnevnt til analysesjef. Kurset, som var rettet mot samtlige analytikere og corporate finance ansatte globalt i ABG ble veldig godt mottatt av ledelsen, sier Bendriss.

Kurset var også et år før han ble analysesjef, selv om bladet påstår at han ble degradert fra sjef til analytiker.

Kapital skriver videre at man kan jo tenke seg hvordan oljeanalytiker Oddvar Bjørgan i ABG skal ha reagert. En analytiker som bladet kåret til Norges beste i fjor.

- Kurset var aldri et problem. Dette er blåst helt ut av sine proporsjoner og er en ubetydelig fillesak, sier Bjørgan til NA24.Påstand to
Da Marine Harvest-kursen kollapset i fjor høst skal Bendriss ha hatt en kjøpsanbefaling og dro ferie da det smalt, ifølge tidsskriftet.

- Marine Harvest kollapset i november, i forbindelse med tredjekvartalstallene 15.november. Jeg hadde kjøpsanbefaling frem til tallene, og nedgraderte til «hold» dagen etter. Jeg dro ikke på ferie før i romjulen, og journalisten kunne enkelt sjekket dette ved å finne frem til alle analysene jeg skrev i november og desember, sier han.

Analytikeren skrev eksempelvis en 57 siders sektorrapport på fisk 14.desember og en 80-siders sektorpresentasjon 14. januar.

Påstand tre
Meglerhuset ABG Sundal Collier hadde behov for en ny analysesjef. Da Espen Bruu Syversen ble utnevnt, var dette signalet om at Bendriss måtte forlate meglerhuset.

- Espen og jeg ble utnevnt til våre respektive analysesjefstillinger samtidig i 2006. Han ble global sjef, og jeg ble sjef for Oslo. Dette står i ABG sin Q3'06 rapport (s.5) - noe journalisten burde sjekket opp, raser Bendriss.

- Det er helt utrolig at man tillater slik journalistikk. Hvis man ønsker å henge ut folk, bør man i hvert fall sørge for at faktaene er på plass, og bruke troverdige kilder, sier han.

Får støtte
Bendriss gikk fra ABG og begynner i meglerhuset Pareto førstkommende mandag.

Hans tidligere sjef Jan Petter Collier i ABG Sundal Collier skriver i en sms til NA24.

- Kapitals påstand om at Samir var blitt bedt om å forlate ABG etter internt misnøye medfører ikke riktighet. For øvrig inneholder artikkelen flere faktafeil, skriver han.

Bendriss skal også ifølge bladet ha en spesiell lederstil som skapte irritasjon.

- Det var ikke noen utpreget misnøye med Samirs lederstil. Han var analysesjef for Norge og Espen Syversen analysesjef for Norden. På den norske biten er det mest unge rekrutter og jeg kjenner ikke til at noen har ytret noe misnøye med han, sier Bjørgan.

- Hvilket inntrykk har du av artikkelen?

- Dette er lite hyggelig, og inneholder direkte feil som aldri burde vært trykt, sier han.

Redaktør Trygve Hegnar i Kapital har ikke besvart NA24s henvendelse.

- Vi ønsker ikke å bidra til noen debatt om dette i NA24, sier redaksjonssjef Finn Øystein Bergh i Kapital til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere