*Nettavisen* Økonomi.

Flere amerikanere betaler kredittgjeld

Foto: Fotograf: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Flere amerikanere betaler kredittkortgjelden i tide.

23.11.09 08:45

For første gang på ti år har antallet amerikanske forbrukere som har betalt inn på sine kredittkort i tide steget fra andre til tredje kvartal. Den vanlige trenden ifølge nyhetsbyrået Associated Press er at flere oversitter betalingsfristen for sin kredittkortgjeld i tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal.

Ifølge tall fra kredittbyrået TransUnion så var misligholdsraten på kredittkort utstedt av amerikanske banker på 1,1 prosent i perioden juli til september, ned fra 1,17 prosent i andre kvartal.

– Fallet på 6 prosent er ikke bare betydelig på grunn av sin størrelse, men også for timingen, siden misligholdsraten vanligvis stiger i tredje kvartal sammenlignet med foregående periode, sier Ezra Becker i TransUnion til AP.

Dette er andre kvartalet på rad at misligholdet faller blant amerikanske kredittkorteiere, fra første til andre kvartal falt misligholdsraten med 11 prosent. I tredje kvartal 2008 lå misligholdet på 1,09 prosent. Misligholdet er beregnet i forhold til utestående kredittkortgjeld som ikke er betalt innen 90 dager eller mer etter forfall.

Amerikanske banker har strammet inn på kredittilgjengelighet på kortsiden, samt hevet rentene, noe som Becker mener har gitt effekter. Det har også vært et fall i spareraten i tredje kvartal, som Becker kan ha sammenheng med at forbrukerne har prioritert gjeldsnedbetaling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.