NA24.no

Flere arbeidsledige verden over

Sist oppdatert:
Arbeidsledighetskøene vokser i OECD-landene.

Arbeidsledigheten i OECD-området økte til 6,5 prosent i november i fjor. Det OECD i en pressemelding mandag.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Ledigheten viser dermed en vekst på 0,1 prosentpoeng sammenlignet med oktober og 0,8 prosentpoeng høyere enn ved tilsvarende tid for ett år tidligere.

I euroområdet økte arbeidsledigheten med 0,1 prosentpoeng til 7,8 prosent i november fra oktober 2008, og med 0,6 prosentpoeng sammenlignet med november 2007.

Fredag kom det ledighetstall fra USA som viser at 7,2 prosent av arbeidsstokken sto registrert uten arbeid i desember, og har i løpet av ett år steget 2,3 prosentpoeng. I Japan opplever de også stigende ledighet og hadde i november et ledighetsnivå på 4 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

I Europa skiller Spania seg svært negativt ut med en ledighetsrate på 13,4 prosent. På ett år har ledigheten steget med 4,8 prosentpoeng i Spania. Det er også mørkt i land som Ungarn, Slovakia som har henholdsvis 8,3 prosent og 9,1 prosent ledige. Frankrike og Irland har en ledighetsrate på 7,9 prosent, mens Tyskland opplever en nedgang i ledigheten på 0,9 prosentpoeng til 7,1 prosent i november sammenlignet med tilsvarende periode ett år tidligere.

Storbritannia hadde en ledighet på 5,9 prosent i september, mens Italia hadde 6,7 prosent registrerte ledige.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere