Gå til sidens hovedinnhold

Flere boliger på tvangssalg

Og det er borettslagsleiligheter som er synderen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I årets første kvartal har det kommet inn 324 begjæringer om tvangssalg av borettslagsleiligeter i hovedstaden.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en økning på 60 fra samme periode i 2007, da 264 andelsboliger ble begjært tvangssolgt.

- Vi har en liten økning på tvangssalg av borettslag i begynnelsen av året, men for Oslos del er det ikke noe voldsomt å snakke om. Det ligger ingen dramatikk i dette, sier seksjonssjef ved Oslo byfogdembete, Reidar Amble-Omundsen.

Les også: Slik rømmer du fellesgjelden

Flinkere til å betale
Tallene NA24 har hentet inn fra byfogden viser at alle andre huseiere enn andelshaverne, har blitt bedre til å overholde betalingsforpliktelsene sine.

De første tre månedene har 91 eiere av fast eiendom fått tvangssalgbegjæring, mot 115 i samme periode i fjor.

Likevel gjør økningen på borettslagssiden at det samlede tvangssalgstallet økte fra 379 til 415.

Rentenivået i Norge har gått jevnt oppover siden den rekordlave styringsrenten vi hadde frem til sommeren 2005, på 1,75 prosent. I dag er styringsrenten på 5,25 prosent, og mange andelseiere i borettslag har således fått flerdoblet sine felleskostnader.

Lovendring
En endring i borettslagsloven gjorde i 2006 at de som misligholdt fellesutgiftene sine, ikke lenger fikk utkastelsesordre, men begjæring om tvangssalg

Fra 2005 til 2006 steg således antall begjæringer om tvangssalg av borettslagsleiligheter fra 759 til 1176. Selv om rentenivået ble kraftig hevet i fjor, økte ikke antall tvangssalg med mer enn ett tilfelle. Begjæring om tvangssalg av fast eiendom har i samme periode gått kraftig ned, fra 479 i -05 til -381 i -07.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto