NA24.no

Flere brudd på konsesjonen

Sist oppdatert:
Medietilsynet mener P4 bryter konsesjonskravene om programmer for barn og ungdom.

Kanalen får sanksjoner i form av advarsler fra Medietilsynet. Medietilsynet skriver i en e-post til NA24 Propaganda at «advarsel er det sanksjonsmiddelet Medietilsynet har til rådighet på det nåværende tidspunkt.»

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tilsynet har også påpekt andre forhold der de mener P4 ikke leverer i forhold til konsesjonskravene men kommer ikke med advarsler nå.

- Ettersom kanalen kan vise til forbedringer på de fleste av disse områdene siden 2006, varsler vi ikke sanksjoner nå. Samtidig legger vi til grunn at P4 innfrir disse programløftene for 2008, står det Medietilsynets allmennkringkastingsrapport.

Svikter på barneprogrammene
I rapporten står det undersøkelser utført av forskere på Institutt for Medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo viser at allmennkringkasternes tilbud til barn og unge både titt og ofte glipper. Allmennkringkasterne har i bytte mot visse programforpliktelser, fått eneretter til nasjonalt dekkende kringkasting. NRK, TV2, P4 og Kanal 24 får både ros og ris i Medietilsynets allmennkringkastingsrapport for 2007.

– Ikke overraskende er NRK flinkest i klassen, og gjør en viktig jobb som allmennkringkaster. Det avspeiles da også i NRKs tilbud til nettopp barn og unge. NRK innfrir likevel ikke kravet til programmer for barn på radio, sier rådgiver Live Nermoen i Medietilsynet i en melding på Medietilsynets sider.

Ryddejobb for Radio Norge
Eierne i Radio Norge, tidligere Kanal 24, må ta med seg flere varsler om sanksjoner på kjøpet for brudd på konsesjonsvilkår som gjelder programvirksomheten i 2007. Kanal 24 får varsel om sanksjon for brudd på kravet om programmer for barn i aldersgruppen 8-12 år.

– Vi varsler også tilsynssaker når det gjelder brudd på kravet om utvidede nyhetssendinger, tilbudet til den samiske befolkningen, tilbudet til det flerkulturelle Norge og andelen norsk musikk, forteller Live Nermoen. Nermoen peker for øvrig på at det er noen av de samme programområdene Medietilsynet nå har funnet grunn til å se nærmere på hos de nye eierne av radiostasjonen.

Medietilsynet er for øvrig kritisk til at Kanal 24 på flere programområder har endret retning, bort fra det Nermoen beskriver som ”en i utgangspunktet positiv utvikling fra 2006”.

Sametrøbbel for TV 2
Medietilsynet mener TV 2 bryter kravet om egne kulturprogrammer og kravet om programmer for den samiske befolkningen, og varsler sanksjoner for dette.

Tilsynet mener også at TV 2 bryter kravet om programmer for etniske minoriteter. Også i 2006 kom Medietilsynet til denne konklusjonen når det gjaldt TV 2s tilbud til etniske minoriteter. TV 2 påklaget Medietilsynets vedtak om sanksjon, og vil ikke få sanksjon for brudd på dette så lenge saken er til behandling i Kultur- og kirkedepartementet.

– Allmennkringkasterne har udiskutable programforpliktelser. Medietilsynet forventer at de oppfylles; ikke minst på vegne av alle seere og lyttere som setter sin lit til at ordningen med allmennkringkasting skal sikre et bredt og mangfoldig tilbud, oppsummerer rådgiver Live Nermoen i Medietilsynet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere