Flere får eiendomsskatt

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Flere og flere kommuner innfører eiendomsskatt.

Nærmere 40 prosent av landets kommuner har nå eiendomsskatt. Bare siden kommunevalget i 2007 har 33 nye kommuner innført skatten. Dermed får flere og flere nordmenn eiendomsskatt på sin bolig.

Til sammenligning viser tallene at det i 2001 var til sammen 114 kommuner som hadde eiendomsskatt på private boliger. Nå har 166 kommuner eiendomsskatt, viser tall fra KS og Huseiernes Landsforbund.

Administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund viser til at eiendomsskatt på boliger historisk var ment til å dekke kommunens utgifter til infrastruktur som vann, kloakk, strøm og gatelys. En presset kommuneøkonomi og oppfordringer fra fylker og departementer om å hente ut det som måtte ligge av inntekter i kommunen blir oppgitt som grunn for innføringen av eiendomsskatt på boliger, skriver Nationen.

De siste par årene har imidlertid åtte kommuner gått motsatt vei ved å kutte eiendomsskatten. Eiendomsskatt er en frivillig kommunal skatteform, og det er kommunestyrene som avgjør om kommunen skal ha eiendomsskatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag