NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
Administrerende direktør og sjefredaktør Alf Hildrum
Administrerende direktør og sjefredaktør Alf Hildrum Foto: Bjørn Erik Larsen/TV 2

Flere får TV 2

Sist oppdatert:
TV 2 og Viasat er enige om prisen for tre av TV 2s kanaler på satellittplattformen.

Etter lange forhandlinger begynner bitene i forhandlingene om satellittdistribusjon av norske tv-kanaler å komme i havn.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Tirsdag ble det kjent at Canal Digital og TV 2 var kommet til enighet om distribusjon av selskapet kanaler.

Les også: TV 2 klar på parabol

Enige om pris
Onsdag er det klart at forhandlingene med Viasat, som tidligere ikke har distribuert TV 2, er i ferd med å nærme seg slutten.

- Vi er blitt enige om en pris med Viasat, det er korrekt, men vi har ikke utformet avtalen og det gjenstår forhandlinger om en del rekke ting. Det er all grunn til å tro at vi blir enige om en avtale om kort tid, sier Rune Indrøy i TV 2 til NA24.

Han bekrefter at TV 2 vil stille med hovedkanalen, TV 2 Filmkanalen og TV 2 Nyhetskanalen. TV 2 Zebra og TV 2 Sport vil ikke være en del av pakken Viasat kan tilby. Disse kanalene er Canal Digital medeier i.

Indrøy vil ikke si noe om prisen i avtalen med de to distributørene. Men ifølge kilder NA24 Propaganda har snakket med har avtalen Canal Digital og Viasat inngikk i høst om en ikke-eksklusiv avtale vært et tema under forhandlingene etter at TV 2 truet med å etablere en egen satellittplattform.

Les også: Historisk parabolavtale

Les også: Blir han satellittkonge?

Diktere pris
Dermed skal TV 2 ha kunnet stått fritt til nærmest å diktere prisen for sine kanaler. I fjor høst ble det spekulert i om avtalen mellom de to satellittplattformene ville redusere inntektsstrømmen til kringkasteren. Etter det NA24 Propaganda forstår står TV 2 igjen med en styrket inntektsstrøm for distribusjonen av sine kanaler. Tidligere har TV 2 mottatt 100 millioner kroner fra Canal Digital for å gi satellittplattformen deres enerett til distribusjon. Med Viasat inn i folden har dette beløpet steget.

MTG skal tidligere ha tilbudt TV 2 rundt 100 millioner kroner årlig. Folk i tv-bransjen tror at beløpet Viasat må ut med ikke er langt unna på grunn av selskapets lav distribusjon på rundt 150.000 husstander.

Med den ikke-eksklusive avtalen vil en kontrakt mellom TV 2 og Viasat også medføre at TV3 kommer på Canal Digitals satellittplattform.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere