Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Flere hundre kroner billigere for danskene

Foto: (ØP)
Sist oppdatert:

Prisen på de norske og danske nettsidene varierer stort.

(Østlands-Posten): Prisene på samme reise fra Norge til Danmark kan nemlig variere med flere hundre kroner på Color Lines danske nettside i forhold til selskapets norske nettside. Og du kan bestille billettene hvor du vil.

Niels Dal Pedersen sjekket begge nettsidene før han skulle bestille en billett fra Larvik til Hirtshals med fergen «Superspeed 2» 8. mai, og oppdaget at reisen ville bli rundt 600 kroner rimeligere dersom han bestilte den på den danske nettsiden.

- Synes det er litt rart. Det dreier seg jo om samme avgang og samme produkt, sier ØP-leseren i en e-post til nettavisa.

Da Pedersen sjekket prisene på nettstedene forrige uke, kostet den dyreste seilingen på det aktuelle tidspunktet 1.023 kroner på den danske nettsiden, mens prisen på Color Lines norske nettside var kroner 1.675. Og reisen var nøyaktig den samme. (Valuttakursen er i skrivende øyeblikk 102,05)

- Skal ikke være slik

Linjedirektør Oslo – Kiel og Larvik – Hirtshals hos Color Line, Frode Hansen, bekrefter overfor Østlands-Posten at prisene kan variere på de to nettsidene.

- Det skal ikke være slik. Prisene skal i prinsippet være like ifølge retningslinjene fra myndighetene, men vi tilpasser hele tiden prisene manuelt på de to nettsidene på grunn av blant annet varierende etterspørsel, og dermed kan prisene enkelte ganger variere på de to nettsidene, sier han.

- Pr i dag har vi dessverre ingen programvare som automatisk regulerer prisene på de to nettsidene i forhold til hverandre. Det får vi fra neste år, og da skal prisene garantert være like hele tiden, sier Frode Hansen.

Avviser ulik prising

Hansen sier at prisforskjellene ikke dreier seg om ulike tilbud mot ulike markeder, men altså at oppdateringen av prislistene på de to nettsidene foregår manuelt.

Linjedirektøren bekrefter også at både norske og danske kjøpere kan bestille reisen på den nettsiden man ønsker.

Da ØP Nett sjekket den tidligere 8. mai mandag, var prisen på den danske nettsiden 2.005 kroner for den dyreste reisen, og på den danske nettsiden kostet reisen 1.625 kroner, altså mindre enn da Niels Dal Pedersen sjekket forrige uke.

Denne saken er levert av Østlands-Posten.

Mer fra Nettavisen:

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!