NA24.no

Flere innvandrere går på sosialhjelp

STERK ØKNING: Andelen enslige innvandrermødre med sosialhjelp som hovedinntekt var hele 52 prosent i 2010. Åtte år før var andelen 29 prosent. (Illustrasjonsbilde)
STERK ØKNING: Andelen enslige innvandrermødre med sosialhjelp som hovedinntekt var hele 52 prosent i 2010. Åtte år før var andelen 29 prosent. (Illustrasjonsbilde) Foto: Fredriksstad Blad
Sist oppdatert:
Nesten hver tredje sosialhjelpsmottaker her i landet har innvandret til Norge, og andelen er økende.

I 2002 var andelen innvandrere blant sosialhjelpsmottakerne i Norge 23 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Åtte år senere var tallet 30 prosent.

Andelen enslige innvandrermødre med sosialhjelp som hovedinntekt var hele 52 prosent i 2010. Åtte år tidligere var andelen 29 prosent.

Fremskrittspartiets arbeidspolitiske talsmann, stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp), sier tallene er et bevis på feilslått integreringspolitikk gjennom mange år.

– Det viser at vi ikke har lyktes med integreringen når vi ikke får innvandrere i arbeid, sier Wiborg til Avisenes Nyhetsbyrå.

Wiborg reagerer på at sosialhjelpsordningen nærmest brukes som en arbeidsledighetstrygd.

– Sosialhjelp er nødhjelp. Det skal ikke være slik at man lever av sosialhjelpen. Frp har tatt til orde for aktivitetsplikt, slik at de som mottar sosialhjelp bidrar til samfunnet. Vi må stille krav, sier Wiborg.

– Vi kan ikke ha det slik at innvandrere som kommer til Norge skal leve på skattebetalernes penger. Vi må sørge for en integreringspolitikk som får folk i arbeid, poengterer Frp-representanten fra Østfold. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere