NA24.no

Flere innvandrere i jobb

Sist oppdatert:
Men fortsatt er over 14.000 innvandrere arbeidsledige.

Les NA24 på mobil

Arbeidsledigheten blant innvandrere fortsetter å falle. I dag er det 2500 færre innvandrere uten jobb enn for et år siden.

NA24 - din næringslivsavis

Nedgang i ledigheten
Den registrerte arbeidsledigheten blant innvandrere gikk ned fra 9,8 prosent i 3. kvartal 2005 til 7,8 prosent i 3. kvartal 2006, melder Statistisk sentralbyrå.

I befolkningen ellers gikk den registrerte ledigheten ned fra 3,2 til 2,3 prosent, alt beregnet i prosent av arbeidsstyrken.

14.102 innvandrere var registrert ledige i 3. kvartal i år. Dette var 2500 færre enn i samme kvartal i fjor. I alt 65.733 personer var registrert ledige ved utgangen av august i år, og innvandrere utgjorde 21 prosent av dem.

I prosentpoeng var nedgangen større blant innvandrere enn i befolkningen ellers. Den relative nedgangen var likevel størst blant de som ikke er innvandrere, siden ledighetsnivået i utgangspunktet er mye lavere blant disse.

Innvandrere har en registrert arbeidsledighet som er over tre ganger så høy som ikke innvandrere.

SSBs definisjon av innvandrere
Som innvandrere regnes personer født i utlandet av utenlandsfødte foreldre, også kalt førstegenerasjonsinnvandrere. Statistikken gjelder bare de som er registrert bosatt, det vil si at de ifølge Folkeregisteret forventes å oppholde seg i landet i minst 6 måneder. Tallene bygger på NAVs register over helt ledige registrert ved arbeidskontorene, og er beregnet i prosent av arbeidsstyrken hvis ikke annet er angitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere