NA24.no

Flere kan få erstatning

Foto: Scanpix
Norges største finansaktører kan risikere å betale tilbake etter å ha solgt avanserte spareprodukter.

I januar avgjorde Bankklagenemda at DnB NOR måtte dekke en kundes tap etter å ha solgt avanserte finansielle instrumenter. Nå kan det bli langt flere erstatningssaker.

NA24 – din næringslivsavis

Nå har Forbrukerrådet engasjert professor Snorre Linset ved Trondheim Økonomiske Høgskole for å analysere i alt 35 produkter fra DnB NOR, Postbanken, Nordea og Orkla Finans.

Konklusjonen er at de 35 produktene deler de samme egenskapene som de to spareløsningene som DnB NOR ble felt av i Banklagenemda. Det melder Dagens Næringsliv mandag.

Bankklagenemda kom frem til at storbanken måtte erstatte kunden fordi det var større sannsynlighet for tap enn gevinst på de produktene som ble solgt. Linset sin undersøkelse viste at dette ikke var verstingene i klassen.

- Jeg synes ikke de produktene som ble vurdert av bankklagenemda, er spesielt hårreisende i forhold til de jeg har vurdert, sier professoren til dn.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere