NA24.no

Flere ledige SAS-seter

Sist oppdatert:
Til tross for oppgang i passasjertrafikken slet selskapet med flere ledige seter.

SAS-konsernets flyselskaper transporterte 3,4 millioner passasjerer i april 2007. Det var 6,8 prosent flere enn i tilsvarende måned 2006. Kabinfaktoren sank med 2,3 prosentpoeng til 71,0 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

- Selv om vi tar hensyn til at vi hadde en streik i april i fjor, er det snakk om en betydelig og gledelig økning i trafikken på rutene i Norge, sier administrerende direktør Ola Strand i en kommentar.

SAS Braathens fraktet 770.600 passasjerer i april, det er en økning på 9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Utviklingen i kabinfaktoren var positiv for SAS Braathens, SAS Scandinavian Airlines Sverige, Widerøe og airBaltic, men svakere for øvrige selskaper. Den noe svakere kabinfaktoren, sammenlignet med 2006, beror også på streiken i København i april.

- Markedsutviklingen var fortsatt god i april, noe som bidro til at passasjervolum og yield gikk i riktig retning. Det er i dag ingen tegn til avmatning i konjunkturen eller på flymarkedet. Imidlertid er det usikkerhet med hensyn til styrken i tilveksten, konkurransesituasjonen fremover samt utviklingen i drivstoffprisene, sier SAS' administrerende direktør og konsernsjef Mats Jansson i en melding.

Selskapet melder om at trafikken i Europa er som forventet etter de justeringer og tilpasninger konsernet har foretatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere