Gå til sidens hovedinnhold

Flere milliarder til Røkke

Kjell Inge Røkke gjennomførte et nytt, overraskende salg torsdag ettermiddag.

Tidligere er det kjent at Kjell Inge Røkke selger en storpost i Aker Kværner. Salget som ble gjennomført torsdag morgen innbragte 3,6 milliarder til den kjente industrimannen.

NA24 - din næringslivsavis

I en overraskende melding torsdag ettermiddag, gjennomfører Røkke samme et nytt salg.

- Aker har besluttet å selge inntil 2,34 millioner aksjer i Aker Yards. Etter at nedsalget er gjennomført eier Aker minimum 40,1 prosent av Aker Yards, mot 50,4 prosent i dag, heter i en børsmelding.

Styrker handlekraften
Gjennom salget frigjør Aker ytterligere likviditet som styrker selskapets balanse og øker den finansielle handlekraften for industriell satsing. Det blir ikke utbetaling av ekstraordinært utbytte i Aker som følge av salget.

Det heter videre at aksjesalget styrker Akers evne til å bidra til videre industriutvikling og skape ytterligere økte aksjonærverdier i og sammen med Aker Yards og Aker Kværner. Samspillet i dette verdiskapende triangelet av Aker-selskaper videreføres også etter nedsalget, sier Leif-Arne Langøy, styreformann og konsernsjef i Aker.

Langsiktig eier
Aker vil fortsatt være en langsiktig eier i Aker Yards, og har ingen planer om ytterligere salg av aksjer.

Aker benytter SEB Enskilda Securities ASA og Carnegie ASA som tilretteleggere i forbindelse med salget av aksjer i Aker Yards. I nedsalget i Aker Kværner var UBS med på laget. Nå er altså Carnegie inne, sammen med Røkke-vennene i Enskilda.

Reklame

Husker du disse to idiotene?