NA24.no

Flere nordmenn siktet

Sist oppdatert:
Flere nordmenn er siktet i Natal-saken. Det bekrefter statsadvokat i Brasil, Marcelo Alves Dias de Souta, overfor NA24.

Politiet i Brasil har siktet fem nye nordmenn i Natal-saken. Til sammen er nå 20 personer med norsk bakgrunn siktet for ulike former for økonomisk kriminalitet.

NA24 - din næringslivsavis

- Siktelsene varierer i alvorlighetsgrad. 30 personer er delt inn i fire grupper etter alvorlighetsgrad, sier statsadvokat Marcelo Alves Dias de Souta til NA24.

Flere trøndere
Eier av puben Store Stå ved Bislett i Oslo, Geir Asbjørn Pettersborg, er også medeier i Natal eiendom. Han er siktet i kategori fire. Han har tidligere sagt til NA24 at han ikke har noen med saken å gjøre.

Også Lars Hjelde (34) fra Trondheim er i kategori fire. Han er medeier i Ferie Brasil AS. Hjelde er siktet for hvitvasking og innbetaling av for lite skatt, men sier han har alt sitt på det tørre.

I samme gruppe er også Margaret Eidsæter. Sammen med Hjelde eier hun Ferie Brasil AS gjennom sitt investeringsselskap Eidsæter Invest.

Odd Arne Hauge er gründer i Oslo Telecom og nå mangemillionær. Hauge er trukket inn i saken gjennom sitt eierskap i Natal eiendom og er siktet i kategori fire.

I gruppe to finner vi Odd Vegard Kolstad, som ifølge NA24 Trondheim er trukket inn i saken fordi han er medeier i Blue Marlin Group.

Les mer: - Sjeleglad jeg ikke er i Brasil

Fire grupper
Personene som er i gruppe én, er siktet for enten organisert kriminalitet, hvitvasking og/eller forbrytelser mot det brasilianske finansielle systemet.

Personene i gruppe 2-4 skal enten ha drevet organisert kriminalitet eller to forskjellige typer økonomisk kriminalitet mot Brasils finansielle system, som blant annet betyr at de skal ha ført penger ulovlig ut av landet.

I tillegg kommer hvitvasking og dokumentforfalsking.

Les mer om saken i NA24 Trondheims artikkel her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere