NA24.no

Flere nordmenn vil se karaoke-TV

FLERE SYNGER MED: Katrine Moholt er sånn som seerne liker.
FLERE SYNGER MED: Katrine Moholt er sånn som seerne liker.
Men TV 2 kan ikke love en ny sesong «Allsang på Grensen».

TV 2 kan glede seg over at flere vil se «Allsang på Grensen». Programmet fenger langt flere seere enn i fjor.

Dette til tross for ekstremt godt sommervær i år.

Etter flere år med fallende oppslutning kan trenden altså være snudd. Så langt i år har nesten 340.000 seere fulgt programmet, opp fra 316.000 i 2012 og 266.000 seere i 2013.

TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat er overrasket.

- Vi hadde forventet en liten nedgang i seertall siden konseptet ble flyttet lengre ut på sommeren som følge av fotball-VM, sier Teslo til Nettavisen.

Kom sent i gang

Teslo påpeker at programmet vanligvis har startet opp i midten av juni, men i år var «Allsang» først sendeklar i begynnelsen av juli.

- På tross av dette har programmet trukket mange seere. Seerprofilen til programmet er ganske gammel, men det har den vært hele tiden og TV 2 hadde nok ikke forventet annet heller, fortsetter Teslo og mener kanalen kan være svært fornøyd med leveransene til «Allsang på Grensen».

Familieprogrammet er inspirert av det svenske programmet «Allsång på Skansen» og ledes av Katrine Moholt. Programmet spilles inn på Fredriksten festning i Halden i sommerhalvåret.

Skal snart evalueres

Hos TV 2 gleder man seg nå til de to siste «Allsang»-sendingene fra Halden.

- Vi har hatt stort fokus på å gjøre programmet mest mulig allsang-vennlig med låter som alle kjenner, og som publikum og seerne lett kan synge med på. Når såpass mange velger å sette seg inn for å se på TV tidlig på kvelden, tross strålende sommervær over hele Norge, så sier det mye om populariteten til programmet, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV til Nettavisen.

- Kommer det en ny sesong?

- Avgjørelser om en eventuell ny sesong blir ikke tatt før etter at årets sesong er over. Da skal «Allsang på grensen» evalueres på samme måte som vi gjøre med alle andre programmer i TV 2, sier kommunikasjonssjefen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere