NA24.no

Flere på Stortinget oppgir ikke aksjeformuer


Høyres Svein Flåtten (til venstre) har verken meldt inn en aksjepost på 6,3 millioner kroner i Sparebank1 Midt-Norge eller 300.000 kroner i Gjensidige-aksjer ifølge Dagbladet. TIl høyre: Hans Olav Syversen (Krf).
Høyres Svein Flåtten (til venstre) har verken meldt inn en aksjepost på 6,3 millioner kroner i Sparebank1 Midt-Norge eller 300.000 kroner i Gjensidige-aksjer ifølge Dagbladet. TIl høyre: Hans Olav Syversen (Krf). Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere stortingsrepresentanter har store aksjeformuer som de ikke opplyser om, til tross for at alle økonomiske interesser av en viss betydning skal meldes inn i Stortingets eget register.

Ifølge regelverket skal alle aksjeposter verdt mer enn 90.000 kroner oppgis, skriver Dagbladet. Avisen har dokumentert aksjer for over 10 millioner kroner som ikke er meldt inn til registeret.

En av representantene som har en betydelig – og urapportert – aksjeformue er Høyres Svein Flåtten. Han har verken meldt inn en aksjepost på 6,3 millioner kroner i Sparebank1 Midt-Norge eller 300.000 kroner i Gjensidige-aksjer. Flåtten mener disse ikke er innmeldingspliktige, men etter å ha undersøkt regelverket på nytt, sier han til avisen at han har misforstått.

– Jeg har en hel del aksjeeierskap å registrere, sier han.

De Grønnes Rasmus Hansson hadde en aksjeportefølje verdt drøyt 570.000 kroner ved årsskiftet, da Dagbladet hentet ut informasjon fra aksjonærregisteret. Han mener den ikke er dekket av stortingsregelverket, som gir unntak for fondssparing.

Oscar Jarle Grimstad (Frp) har en andel på 1,8 millioner kroner i Agasti Holding. Heller ikke den er meldt inn.

– Jeg spurte Stortingets kontor om dette og fikk til svar at jeg bare trengte å oppgi dette om jeg eide én prosent av selskapet eller mer, forklarer han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere