NA24.no

Flere redd for «nasjonalformuen»

(Creative Commons)
Sist oppdatert:
- Typiske skader på bunaden er rødvinsflekker, isflekker og sigaretthull i stakken.

Bunaden har ofte en stor emosjonell betydning for nordmenn. Det er tydelig at vi har blitt mer opptatt av verdien til bunaden, da flere å forsikrer bunaden.

En beregning utført av If viser at norske bunader er forsikret for 1,6 milliarder kroner, skriver If i en pressemelding.

Det er telemarksbunadene som har høyeste forsikringssum i If med 51.000 kr. Gjennomsnittlig forsikringssum er vel 41.000 kr, og Telemarksbunaden ligger altså 10.000 kr over landsgjennomsnittet.

Emma Elisabeth Vennesland forteller at flere og flere nordmenn ser verdien i bunaden og derfor velge rå forsikre den.

- Vi ser at stadig flere velger å forsikre bunadene sine, inkludert bunadssølvet. Bunaden er et festantrekk som brukes hele året, og som betyr noe helt spesielt for eiere. Det er nok grunnen til at vi ser at stadig flere velger å forsikre bunaden, sier Emma Elisabeth Vennesland informasjonsdirektør i If, i meldingen.

Bunadsforsikringen er en omfattende forsikring, som dekker uhell og skader på bunad og bunadsutstyr.

- Hvert eneste år får vi innmeldt skader på bunadene etter 17. mai. Ødelagte forklær på grunn av rødvinsflekker og is, og sigaretthull i stakken. En del bunader forsvinner også på reise, sier Vennesland.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere