Flere reiser mer

Foto: Staffan Løwstedt (Scanpix)

To av tre nordmenn har vært på minst en overnattingstur. Særlig Sverige frister.

04.10.06 08:46

Flere av oss reiser mer nå enn før, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå. Feriereisene økte med seks prosent andre kvartal i år i forhold til andre kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

2,25 millioner nordmenn var på reise med minst en overnatting i andre kvartal i år, en økning på to prosent sammenlignet med samme tid ifjor. Det vil si at om lag to av tre nordmenn var på minst en overnattingstur i andre kvartal.

Sverige, Danmark og Spania
I alt har det vært 1,8 millioner reiser til utlandet i andre kvartal. Hele 19 prosent av reisene gikk til «grannelandet» Sverige. Men også nordmenns kjæreste ferieland Danmark var et populært resiemål med 17 prosent av utenlandsreisene, og Norges «nye naboland» Spania hadde så mye som 11 prosent av utenlandsreisene.

I alt overnattet nordmenn 5,39 millioner steder i andre kvartal. Det er omtrent det samme som på samme tid ifjor. Men det var 24,2 millioner overnattinger i forbindelse med turene, det er 19 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Det betyr at gjennomsnittlig lengde per tur var på litt over fire overnattinger, noe som er en svak økning fra andre kvartal i fjor. Både innenlands- og utenlandsreisene har blitt lengre.

Økt forbruk
Antall yrkesreiser gikk ned med 20 prosent. Endringene i reisemønster med flere feriereiser og færre yrkesreiser, har sammenheng med tidspunktet for påsken, påsken falt i andre kvartal i 2006, i motsetning til ifjor da påsken falt i første kvartal.

Forbruket på reisene var på 24,5 milliarder kroner i andre kvartal 2006, en økning med to prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Forbruket per reise var på 4.500 kroner, og reiseforbruket per person (de personer som var på reise) var på 10.900 kroner i andre kvartal. Forbruket per reise er to prosent høyere enn på samme tid ifjor, mens forbruket per person er om lag uendret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.