*Nettavisen* Økonomi.

Flere satser på børsfall

Tendensen er klar hos nettmeglerhuset CMC Markets. Flere shorter.

15.05.09 07:00

Det har vært en fantastisk opptur i finansmarkedene de siste to månedene. Nå er det imidlertid en økende tendens til at stadig flere shorter.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 får opplyst hos CMC Markets i Norge at flere nå har valgt å shorte, etter den ekstreme oppturen, og da særlig i de aksjene som har gått mye. Enkelte tradere har gjort store penger i aksjer som har gått mye.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- I forrige uke ble en del investorer oppmerksom på blant annet Petrolia Drilling. Dette selskapet har steget ganske bra denne uken, og spesielt en trader traff ganske godt. Kunden kjøpte like under 40 øre på fredag og solgte rundt 80 torsdag. Med en gearing på 5 gangeren, gjorde kunden en avkastning på cirka 500 prosent. Det er alltid hyggelig med kunder som gjør det ekstremt bra, men når man gearer såpass, er det viktig at man kjenner risikoelementet. Og det er det jo et ganske høyt innslag av her, opplyser Nicolay Eger hos CMC Markets i Norge.

Satser på fall
Den siste tiden har det vært investeringer i såkalte indekser som har vært mest interessant for traderne. Nå er det imidlertid økt interesse for å se på enkeltaksjer.

Kundene til CMC har fortsatt tro på at oljesektoren vil gjøre det bra, mens de altså i økende grad shorter aksjer som har løftet seg mye.

CMC Markets driver med finansiell realtidshandel på internett hovedsakelig i såkalte CDFer. En CFD gjør det mulig for deg å handle et finansielt instrument som for eksempel en aksje eller en råvare uten at du må eie den fysisk. CMC Markets er etablert i Storbritannia og har i dag mer enn 20 kontor på fire kontinenter med kunder i mer enn 100 land.

Håper på kursfall
Shortsalg innebærer at man selger et verdipapir, for eksempel en aksje, man ikke eier. Det gjør man hvis man tror kursen vil falle, slik at man senere kan kjøpe til en lavere kurs, og putte gevinsten, minus kostnader, i lommen.

Shortselgere kritiseres ofte for å forsøke å fremprovosere kursfall, både gjennom selve salgene og ved å distribuere negativ informasjon, eller endog rykter, om papirene de har solgt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.