*Nettavisen* Økonomi.

Flere skeptisk til euro

Stadig flere dansker vender en kald skulder til euroen.

I morgen skal det danske Folketinget ha en høring om å innføre euro i Danmark. Men stadig færre dansker vil bytte ut danske kroner mot den europeiske valutaen.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed kan det gå mot at man fortsatt betaler med danske kroner når man skal ha seg et «smørrebrød og en lille en» på ferie i Danmark.

I takt med at renteforskjellene mellom euroområdet og Danmark er på full fart nedover, har danskenes flertall for innføring av euro skrumpet inn.

I en fresk meningsmåling utført av Danske Bank sier 41,1 prosent av de spurte at de vil stemme ja til innføring av euro, mens 39,8 prosent vil stemme nei. I desember hadde ja-siden et forsprang på hele 8,3 prosentpoeng.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Da finanskrisen sto på som verst ble mange dansker rammet av at Danmark faktisk måtte heve styringsrenten for å prøve å stabilisere den danske kronen mot euro. I takt med at finansmarkedene nå har falt mer til ro, har renteforskjellen blitt betydelig mindre.

- Over de seneste par måneder har det vært noen små lyspunkter å spore. Valutareserven har blitt styrket, og presset på kronen har avtatt, skriver Danske Bank i en kommentar til meningsmålingen, ifølge business.dk.

Hvis danskene skal ha en avstemming om innføring av euro, må det senest skje i 2011. Torsdagens høring om euroen kan derimot gi en klarere pekepinn på når en folkeavstemning kan finne sted.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.