Gå til sidens hovedinnhold

Flere syke av smertestillende

Etter at butikkene har begynt å selge medisiner, er det flere som opplever bivirkninger og forgiftning på grunn av hodepinetabletter.

Tall VG har innhentet, viser at siden butikkene begynte å selge medikamenter i 2003, har det skjedd en markant økning i antall rapporterte bivirkninger og henvendelser om mulige forgiftninger på grunn av piller som inneholder paracetamol (som Paracet ) og ibuprofen (som Ibux).

Professor og overlege Dag Jacobsen ved akuttmedisinsk avdeling på Ullevål sykehus sier økt tilgjengelighet til medisiner alltid fører til økt forbruk. Han var en av dem som advarte mot at medikamentsalg utenfor apoteker kunne føre til flere forgiftninger og dødsfall.

- En person som bruker ett legemiddel med paracetamol, får gjerne råd fra venner eller familie om å prøve noe annet, som viser seg også å inneholde paracetamol. Da får man dbbel dose,og det som starter med en influensa kan ende med alvorlig leverskade eller i verste fall døden. Alle må være klar over at dette ikke er ufarlig, sier han til VG.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget