NA24.no

Spansk marinefartøy som bygges ved Izar verftet i Ferrol, Nord-Spania, som også bygger de fem norske fregattene.
Spansk marinefartøy som bygges ved Izar verftet i Ferrol, Nord-Spania, som også bygger de fem norske fregattene. Foto: Morten Holm / SCANPIX (SCANPIX)

Flere toppstillinger i Europa

Sist oppdatert:
Selv om fem millioner arbeidsplasser er borte.

Mer enn fem millioner arbeidsplasser har forsvunnet fra EU-landene mellom 2008 og 2010. Men innenfor visse områder har det faktisk blitt enklere å finne seg jobb, fordi det samtidig er skapt flere jobber. Det viser en rapport fra European Jobs Monitor, skriver Eurofound.

Kommet høytlønnede til gode
Dette har særlig kommet høytlønnede til gode. Det er nemlig her det har skjedd en stigning i sysselsettingen, spesielt innen kunnskapsbasert næring.

Samtidig har krisen gått hardere ut over de mellomlønnede arbeiderne innen konstruksjon og industri. Det har ført til et fall i sysselsettingen blant mennesker med middels inntekt.

Gått mest ut over menn
Det er flest menn som har mistet jobben under den økonomiske krisen. For hver kvinne som mistet jobben, skjedde det samme for gjennomsnittlig fire menn. De fleste jobbene som har blitt etablert i kriseårene, har i tillegg gått til kvinner.

Også aldersmessig har krisen rammet lønnsmottakere forskjellig. Sysselsettingen blant unge har falt. På samme tid har det skjedd en stigning av arbeidstakere mellom 50 og 64 år, nærmere bestemt 1,7 millioner flere jobber.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere