NA24.no

Flere tusen ledige sommerjobber

Sist oppdatert:
Aldri har det vært lettere å skaffe seg sommerjobb. Her er utvalget.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

NAV, Finn og sommerjobb.no fylles over sesongrelaterte stillinger. NAV har registrert 20 prosent flere sommerjobber hittil i år enn ved samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Drømmer du om å bli den neste Tommy Sharif, har du muligheten ved Megahjuls filial på Økern. Men her nytter det ikke med ni-årig grunn skole á la Sharif, Megahjul vil gjerne ha høyt utdannede BI-studenter til jobben.

Mange av landets hoteller må ha ekstra værelsesbetjening for å gjøre rommene klare til sommerens turistinntog. Flere hoteller ansetter ungdom helt ned i 16 års alder. I Europa er det vanlig å legge igjen tips til vaskepersonalet når hotellgjestene forlater rommet, og dette kan gi ekstra penger i potten til ungdommene. Du må selvsagt tåle å vaske skitne toalettskåler og skifte grisete sengetøy.

Elg-t-skjorter
Landets souvernirbutikker må ha ekstra bemanning i sommer. Snakker du flere språk og vil selge kofter, t-skjorter med elgmotiv, nisser og troll til turister, kan for eksempel jobben i Norway Shop AS i Oslo være noe for deg

Vil du gjøre en god gjerning i sommer, har Norges Blindeforbund mange ledige stillinger som skrapeloddsselgere og innsamlere. «40 nordmenn opplever hver dag at synet svikter», skriver Blindeforbundet i sin annonsetekst. Du får middag og visstnok god lønn for innsatsen i forbundet.

Vil du kombinere jobbing med late dager og konserter på Quart-festivalen, søker Top Temp bemanning i Kristiansand flere gutter i kategorien «Handymen». Maling, sjauing og hagearbeid står på plakaten for de heldige utvalgte.

Jobb til sjøs
Har du sikkerhetskurs, søker samme bemanningsbyrå ungdommelig vertskap til servicebåter i skjærgården på Sørlandet. Guiding, servering og rengjøring blir noen av arbeidsoppgavene.

Har du førerkort klasse C eller CE er du svært ettertraktet hos Hennig Olsen i sommer. Det kreves nemlig store biler når landets frysedisker skal fylles til randen med is i alle varianter.

Også Ringnes søker folk som kan kjøre rundt og slukke tørsten til hete nordmenn. Her kreves det at du har egen bil klasse B og god fysikk.

LOs Sommerpatrulje i Oslo besøkte i fjor 195 bedrifter og fant brudd på arbeidsmiljøloven ved over en tredjedel. 15 saker ble meldt videre til arbeidstilsynet. For at du ikke skal bli lurt av griske arbeidsgivere, har LO utarbeidet:

Sommerarbeiderens 10 bud

1. Du skal ha skriftlig arbeidskontrakt og du skal få et eget eksemplar av denne

2. Du skal få opplæring slik at du settes i stand til å gjøre jobben du er ansatt til å gjøre, opplæringen skal være med lønn

3. Du skal ha overtidsbetalt når du jobber lengre enn 9 timer om dagen og 40 timer i uka.

4. Dersom verneutstyr er påkrevd, skal arbeidsgiver skaffe og betale dette

5. Du har krav på pause hvis du jobber mer enn 5,5 time om dagen, minst en halvtime ved 8 timers dag (egne regler for de under 18)

6. Du skal få feriepenger, disse skal ikke være ”en del av lønna”, men komme utenom

7. Husk og spar på lønnslippen din, den er ditt bevis på at du har betalt skatt

8. Du skal møte opp i rett tid, gi beskjed dersom du blir forsinket

9. Du skal gjøre den jobben du blir satt til

10. Du skal lære de regler og forskrifter som gjelder på arbeidsplassen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere