NA24.no

Flere veier stengt i Trøndelag

Sist oppdatert:
Flere riks- og fylkesveier i Trøndelag er midlertidig stengt på grunn av flom og ras.

En rekke fylkesveier i Trøndelag er rammet av flom og ras etter store nedbørsmengder. Situasjonen er særlig merkbar i Nord-Trøndelag. På større veier er det så langt ikke meldt om problemer.

- Veifarende bør være oppmerksomme på at det kan komme is, stein- og jordras og at det kan være store ansamlinger med vann på veiene, sier Sven Inge Ræder hos Statens vegvesen i Trondheim til TV 2 Nettavisen.

Klokka 12 mandag var fem fylkesveier i begge trøndelagsfylkene stengt på grunn av flom.

Det gjelder blant annet fylkesvei 52 mellom Staven og Ugedal i Åfjord kommune i Sør-Trøndelag. Veien er stengt på grunn av flom.

Riksvei 74 mellom Formofoss og Godejorda i Grong var stengt tidligere på dagen på grunn av ras, men er nå gjenåpnet.

Se Statens vegvesens oversikt over stengte veier her. (Ekstern lenke)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder mandag om flom og økende vannføring i flere vassdrag i Nord-Trøndelag, samt stor og økende vannføring i flere vassdrag nord i Sør-Trøndelag, på Fosen og nord for Selbusjøen.

Ifølge NVE har det i løpet av natten gått isgang i flere vassdrag, blant annet Namsen, Verdalselva og Stjørdalselva. Det er varslet fortsatt store nedbørmengder og mildt vær de nærmeste to døgnene.

Vannføringen ventes å stige og å nå toppen i løpet av tirsdag.

NGI melder om fare for skred, spesielt langs bekkeløp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere