NA24.no

Foto: SAUL LOEB (AFP)

Flertall for helsereform

Barack Obama vant kampen om Representantenes hus.

Med en margin på kun fem stemmer fikk den største overhalingen av amerikansk helsevesen på flere tiår flertall i Representantenes hus.

NA24 - din næringslivsavis

Mange demokrater imot
Reformen er satt i gang etter påtrykk fra president Barack Obama, og de regjerende demokratene. Imidlertid valgte hele 39 av demokratenes representanter å gå imot reformen. Skepsisen var rimeligvis større blant republikanerne, der alle bortsett stemte imot.

Totalt stemte 220 for og 215 imot.

- Representantenes hus godkjente et forslag som endelig vil gjøre en realitet av løftene om et rimelig helsesystem av kvalitet til det amerikanske folk, sier Obama i en kommentar etter valget, ifølge Bloomberg News.

Gir Obama æren
Nancy Pelosi, demokratenes leder i Kongressen, er klar på at Obama må få mye av æren for at vedtaket gikk gjennom.

- Han sørget for visjonen og momentumet for at vi skulle få jobben gjort, sier hun om sin president, ifølge nyhetsbyrået.

Det gjenstår imidlertid en runde i senatet for å få igjennom den kontroversielle reformen, noe som kan ta flere måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere