*Nettavisen* Økonomi.

Flest menn som mister jobben

Foto: (Scanpix)

Det er amerikanske menn som får svi mest som følge av finanskrisen.

20.04.09 09:32

Av de 5,1 millioner jobbene som har forsvunnet i USA siden nedgangstidene starter er det mannlige arbeidstakere som har måttet gå i 80 prosent av tilfellene. Det melder Financial Times. Dermed vokser gapet i forskjellen på mannlige og kvinnelige arbeidstakeres ledighetsrate.

NA24 - din næringslivsavis

Arbeidsledigheten blant menn i USA er nå på 8,8 prosent, mens den tilsvarende ledigheten for kvinner er på 7 prosent. Dette er en dramatisk reversering av trenden de siste årene, der det har vært omtrent lik fordeling av arbeidsledigheten mellom kjønnene. Fortsetter trenden, melder Financial Times, kan majoriteten av amerikanske arbeidstakere være kvinner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Årsaken til at det er menn som har fått svi er opplagt. Det er særlig innen bygg- og anlegg samt innen industrien arbeidsplassene har forsvunnet. I bygg- og anlegg er ni av ti ansatte menn, mens innen produksjonsindustrien er 7 av ti ansatte men. Disse sektorene har alene mistet 2,5 millioner arbeidsplasser siden nedturen startet i fjor. Kvinner har mer syklisk stabile jobber, for eksempel innen utdannings- og helsesektoren. Det har vært de mest trygge arbeidsplassene den siste tiden.

Dette betyr også at flere og flere husholdninger er avhengige av inntekten som kvinnen nå kommer hjem med. Det hjelper da lite at lønnsinntektene kvinnene drar hjem er i snitt 20 prosent lavere enn det menn har i lønn.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.