*Nettavisen* Økonomi.

Flex LNG til Oslo Axess

Foto: (Flex LNG)

Går fra gråmarkedet til børs.

Etter noen år i unoterte markedet vil Flex LNG nå på børs. Børsstyret har onsdag vedtatt å ta selskapet opp til notering på Oslo Axess, som er børsen liste for mindre selskaper og selskaper med lavere aksjespredning enn på børsens hovedliste.

Flex LNG skal for å bli notert gjennomføre en planlagt emisjon på minimum 10 millioner dollar. Første noteringsdag vil så sant kravene til notering oppfylles, bli senest 11. desember.

Selskapet ble stiftet i 2006 med det formål å kommersialisere verdens første flytende plattform for produksjon av flytende naturgass, en såkalt LNG Producer.

Flex LNG har signert fire skipsbyggekontrakter for levering av skrog til LNG Producerene med sørkoreanske Samsung Heavy Industries (SHI). I tillegg har selskapet signert en kontrakt med SHI for toppside ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon, integrering og idriftsetting (EPCIC) for den første flytende produksjonsenheten med identiske opsjoner for de gjenværende tre skrogene.

Selskapet planlegger levering av den første LNG Produceren i løpet av andre halvår 2013 etter å ha fremforhandlet utsettelser i leveringen med Samsung.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.