*Nettavisen* Økonomi.

Flommer til børs

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Fem nye selskaper spaserer inn døren til Oslo Børs.

Onsdag ettermiddag fortsatte styret i Oslo Børs å ta inn nye selskaper på børsen. Nå er det fem nye kandidater som godkjennes for børsnotering. Disse er:

* Fairmount Heavy Transport:
Selskapet noteres senest 8. desember. Fairmount Heavy Transport ble stiftet i 2005 og har blitt en ledende leverandør av tungtransport til sjøs for klienter som søker pålitelig og sikker frakt av verdifull, både flytende og ikke flytende, spesiallast, opplyses det i en melding

* Akva Group: Første noteringsdag er senest 8. desember 2006. Selskapet er verdens ledende leverandøren av teknologi til fiskeoppdrett, opplyses det i en melding.

* Eitzen Chemical: Noteres 8. desember. Eitzen Chemical er et holdingselskap bestående av følgende tre primære heleide selskaper; Eitzen Chemical (Denmark) A/S, Fouquet Sacop S.A. og Eitzen Chemical Shipholding AS (tidligere Songa Shipholding AS).

* Pertra: Noteres på Oslo Børs senest 8. desember 2006. Pertra ASA er et uavhengig oljeselskap med fokus på leting og utbygging av små og mellomstore petroleumsressurser på norsk sokkel. Selskapet har hovedkontor i Trondheim.

* Norwegian Property noteres på Oslo Børs også senest 8. desember. Norwegian Property ASA er et nyetablert eiendomsselskap med mål om å levere attraktiv avkastning til sine aksjonærer samt å gi investorer tilgang til en børsnotert, likvid eiendomsaksje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.