NA24.no

Flott ferievær i Sør-Norge

Sist oppdatert:
Vinterferie-været i Sør-Norge slår til for fullt. - Perfekt skiføre og sol, lover meteorologene. Sjekk været der du skal.

- Det blir maksimale forhold for en vinterferie i Sør-Norge, sier meteorolog Åse Heilund ved Storm Weather Centre til TV 2 Nettavisen.

I hele Sør-Norge sør for Stad blir det lettskyet pent vær ut hele denne uken. Det blir heller ikke noe påfyll av snø og regn. Været kommer dermed som bestilt for alle de tusen som har vinterferie denne uken.

Perfekt skiføre
- Skydekket kan variere, og det kan bli litt skyet på Sørlandet. Men det blir perioder med sol i hele Sør-Norge ut uken, lover Heilund.

Liker du å gå på ski er det bare å pakke sekken og labbe i vei.

- Skiføret blir veldig bra, så det er bare å nyte det. Det er maksimale forhold nå, sier Heilund.

Temperaturene blir mildere i løpet av uken, spesielt på torsdag og fredag. Mot helgen vil det igjen bli kaldere.

Nedbør i nord
I Nord-Norge, Troms og Finnmark blir ikke været fullt så plettfritt.

- Her blir det regn på kysten og snøfall i innlandet hele uken. Det blir mildt her, med pålandsvind fra vest på tirsdag og onsdag, melder Heilund.

Øst-Finnmark er det eneste nordlige området med lite nedbør. Møre og Romsdal får oppholdsvær på tirsdag, men utover uken vil det regne periodevis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere