NA24.no

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)

Fly-boom fra Polen

Sist oppdatert:
Flytrafikken mellom Norge og Polen er i kraftig vekst.

Hver måned i 2006 fløy 17.000 personer mellom Norge og Polen. Det vil si at over 200.000 ble flybårne mellom disse landene ifjor. Det er dobbelt så mange som i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Norge er det landet i Skandinavia flest polakker reiser til. Det kommer flere polakker til Norge enn til de fire andre skandinaviske landene tilsammen, opplyser den polske konsulen. Men selv om mange kommer til Norge, er det andre land i Europa som er mer populære.

- Irland og England, til Tyskland, Frankrike, Spania og Italia er de mest populære reisemålene, sier konsul Danuta Szostak til NA24.

Fly hver dag
Norwegian har i dag fire ruter mellom Norge og Polen. Rutene går fra Oslo til Warszawa, Krakow og Gdansk, og fra Bergen til Warszawa. Det ble planlagt enda en rute til en fjerde polsk by, men den ble stoppet i høst.

LOT - Polskie Linie Lotnicze - flyr daglig mellom Norge og Polen. Mens SAS Braathens har salg til fire polske byer: Wroclaw, Warszawa, Gdansk og Poznan.

Femti prosent flere
I januar ble det fraktet 15.500 passasjerer mellom Norge og Polen. Det er femti prosent flere enn i januar i 2006, da 10.000 passasjerer ble flydd mellom de to landene.

- Det er overvekt av polakker, men ikke markant, forteller Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn til NA24.

200.000 passasjerer er likevel lite sammenliknet med hvor mye trafikk det er mellom Norge og Danmark. Over 100.000 flyr hver måned mellom Oslo og København.

- Det er et stykke igjen til de store, men de polske flyvningene er i kraftig vekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere